22669

Temel Pastacılık Kurslarımız



PROGRAMIN AMAÇLARI

Bu program ile kursiyerlerden;
1- Çörek, gevrek ve keklerin yapımı konusunda uzmanlaşmaları,
2- Çikolata, vanilya vb. sosları hazırlamaları,
3- Turta ve milföy hamurunu hazırlamaları,
4- Kurabiye, beze,http://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif pizza, tart, turta, poğaça, çikolata yapımını öğrenmeleri
5- Pide, fırın pidesi, ekmek yapımı konusundahttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif uygulamalar yapmaları beklenmektedir.      
 http://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Bu kurs programı, eksikliği hissedilen pastacı ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca, pastacılık konusunda bilgi sahibi olmak ve daha güzel pastalar ve kurabiyeler yapmak isteyen evhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif hanımları da bu kursa katılabileceklerdir. Ülkemizdeki bu konudaki uygulama alanlarına örnek olarakhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif otel, tatil köyü pastanelerinin dışında özel pastaneler ve büyük üretim fabrikaları da verilebilir. Bu kurs programını başarı ile bitiren kursiyerler kolayca iş bulabileceği alanların çokluğunun yanında ayrıca iyihttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif bir pastacı olarak da yetişerek daha verimli bir hizmet vermiş olacaklardır.

PROGRAM İÇERİĞİNİN TOPLAM KURS SÜRESİNE GÖRE HAFTALIK DAĞILIMI

Ekmek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri ile İlgili Uygulamalar
 
  • İşyerinde Hijyen ve Sanitasyon
  • Pastacılıkta Kullanılan Araç Gereçler
  • Pastacılıkta Kullanılan Un ve Çeşitleri
  • Kullanılan Katkı Maddeleri
  • Mayanın Özellikleri ve Mayalama Yöntemleri
  • Pasta Hazırlama vehttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif Pişirme Teknikleri
    1. Şekil Verme  
    2. Süsleme  
    3. Porsiyonlama

Çörek Sos, Gevrek Hazırlanması, Uygulamaları ve Hijyen
 
  • Brendili Çörekler (Brandy Snaps)
  • Tatlı Açma (Donat)
  • Çikolata Sosu
  • Frambuaz Sosu
  • Vanilya Sosu
  • Dekoratifhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif Gevrekler (Tuil Hamuru)
  • Dekoratif Gevrekler (Tulip Hamuru)
  • Grisini
  • Yöresel Gözlemeler
  • Kırhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif Pideleri
  • Komposto ve Hoşaflar
  • Genel Uygulamalarhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif
 
Turta, Pasta, Poğaça Yapımı Uygulamaları ve Hijyen
 
  • Turta Hamuru
  • Amerikan Cevizli Turta (Pecan Pie)
  • Bal Kabaklı Pasta (Pumkin Cake)
  • Doğum Günü Pastasıhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif (Bırthday Cake)
  • İngiliz Pastası (English Cake)
  • Kahveli Pasta (Rich Moka Cake)
  • Poğaça
  • Türkhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif Meyve Tatlıları
  • Genel Uygulamalar

Kurabiye, Kek Yapımı, Milföy Hamuru Uygulamaları ve Hijyen
 
  • Kurabiyeler (Damla Çikolatalı Cookies)
  • Kepekli Kurabiye
  • Ispanak ve Sosisli Tuzlu Kurabiyeler
  • Puf Kekhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif (Muffin)
  • Çikolatalı Kek (Browni)
  • Havuçlu Kek
  • Böğürtlenli Kek (Rasbery Cake)
  • Meyveli Kekhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif (Angel )
  • Tahinli Kek
  • Milföy Hamuru (Jarlaus)
  • Baklava Çeşitleri
  • Genel Uygulamalarhttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif

Beze, Mus, Tart, Çikolata Yapımı Uygulamaları ve Hijyen
 
  • İtalyan Bezesihttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif (Meringues)
  • Pavlova
  • Naneli Mus
  • Limonlu Tart (Lemon Pie)
  • Elmalı Tart (Apple Tart Tatin)
  • Çikolatalar (Pralines )
  • Türk Sütlü Tatlıları


Süt ve Krema ile Yapılan Tatlılar, Krepler, Parfeler Uygulamaları ve Hijyen
 
  • Profiterol
  • Krem Brüle
  • Fırında Çikolatahttp://ozelyuzyil.com/index_htm_files/0.gif Terin
  • Meyveli Krep (Kalafuti)
  • Elmalı Krep (Strudel)
  • Frambuazlı Parfe
  • Türk Hamur Tatlıları 
  • Genel Uygulamalar