Temel Pastacılık Kurslarımız

PROGRAMIN AMAÇLARI
Bu program ile kursiyerlerden;
1- Çörek, gevrek ve keklerin yapımı konusunda uzmanlaşmaları,
2- Çikolata, vanilya vb. sosları hazırlamaları,
3- Turta ve milföy hamurunu hazırlamaları,
4- Kurabiye, beze,

pizza, tart, turta, poğaça, çikolata yapımını öğrenmeleri
5- Pide, fırın pidesi, ekmek yapımı konusunda

uygulamalar yapmaları beklenmektedir.
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Bu kurs programı, eksikliği hissedilen pastacı ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanmıştır. Ayrıca, pastacılık konusunda bilgi sahibi olmak ve daha güzel pastalar ve kurabiyeler yapmak isteyen ev

hanımları da bu kursa katılabileceklerdir. Ülkemizdeki bu konudaki uygulama alanlarına örnek olarak

otel, tatil köyü pastanelerinin dışında özel pastaneler ve büyük üretim fabrikaları da verilebilir. Bu kurs programını başarı ile bitiren kursiyerler kolayca iş bulabileceği alanların çokluğunun yanında ayrıca iyi

bir pastacı olarak da yetişerek daha verimli bir hizmet vermiş olacaklardır.
PROGRAM İÇERİĞİNİN TOPLAM KURS SÜRESİNE GÖRE HAFTALIK DAĞILIMI
Ekmek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri ile İlgili Uygulamalar
-
İşyerinde Hijyen ve Sanitasyon
-
Pastacılıkta Kullanılan Araç Gereçler
-
Pastacılıkta Kullanılan Un ve Çeşitleri
-
Kullanılan Katkı Maddeleri
-
Mayanın Özellikleri ve Mayalama Yöntemleri
-
Pasta Hazırlama ve
Pişirme Teknikleri
1. Şekil Verme
2. Süsleme
3. Porsiyonlama
Çörek Sos, Gevrek Hazırlanması, Uygulamaları ve Hijyen
-
Brendili Çörekler (Brandy Snaps)
-
Tatlı Açma (Donat)
-
Çikolata Sosu
-
Frambuaz Sosu
-
Vanilya Sosu
-
Dekoratif
Gevrekler (Tuil Hamuru)
-
Dekoratif Gevrekler (Tulip Hamuru)
-
Grisini
-
Yöresel Gözlemeler
-
Kır
Pideleri
-
Komposto ve Hoşaflar
-
Genel Uygulamalar

Turta, Pasta, Poğaça Yapımı Uygulamaları ve Hijyen
-
Turta Hamuru
-
Amerikan Cevizli Turta (Pecan Pie)
-
Bal Kabaklı Pasta (Pumkin Cake)
-
Doğum Günü Pastası
(Bırthday Cake)
-
İngiliz Pastası (English Cake)
-
Kahveli Pasta (Rich Moka Cake)
-
Poğaça
-
Türk
Meyve Tatlıları
-
Genel Uygulamalar
Kurabiye, Kek Yapımı, Milföy Hamuru Uygulamaları ve Hijyen
-
Kurabiyeler (Damla Çikolatalı Cookies)
-
Kepekli Kurabiye
-
Ispanak ve Sosisli Tuzlu Kurabiyeler
-
Puf Kek
(Muffin)
-
Çikolatalı Kek (Browni)
-
Havuçlu Kek
-
Böğürtlenli Kek (Rasbery Cake)
-
Meyveli Kek
(Angel )
-
Tahinli Kek
-
Milföy Hamuru (Jarlaus)
-
Baklava Çeşitleri
-
Genel Uygulamalar

Beze, Mus, Tart, Çikolata Yapımı Uygulamaları ve Hijyen
-
İtalyan Bezesi
(Meringues)
-
Pavlova
-
Naneli Mus
-
Limonlu Tart (Lemon Pie)
-
Elmalı Tart (Apple Tart Tatin)
-
Çikolatalar (Pralines )
-
Türk Sütlü Tatlıları
Süt ve Krema ile Yapılan Tatlılar, Krepler, Parfeler Uygulamaları ve Hijyen
-
Profiterol
-
Krem Brüle
-
Fırında Çikolata
Terin
-
Meyveli Krep (Kalafuti)
-
Elmalı Krep (Strudel)
-
Frambuazlı Parfe
-
Türk Hamur Tatlıları
-
Genel Uygulamalar