İÇERİK |
PROGRAM |
Turizm ve Ağırlama Endüstrisi |
Turizm Kavramı, Ağırlama ve İşletme Tipleri |
Oteller ve Ana Departmanlar |
Otel Kavramı ve Ana Departmanlar, Genel Görevleri |
Yiyecek ve İçecek Bölümü |
Mutfak, Servis ve Bar Personeli |
Servis ve Bar Malzemeleri |
Porselen, Metal, Cam ve Diğer Malzemeler |
Temel Servis Teknikleri |
Fransız, İngiliz ve Amerikan Servis Teknikleri |
Servis Alanları |
Restaurant, Bar, Cafe, Diskotek, Gece Kulübü, Oda Servisi |
Masa Yerleşim Planlanması |
Masalar, Örtüler, Peçeteler, Kuver Hazırlama |
Menüler ve Menü Oluşturma |
Menü Çeşitleri Kapsamı, Yemek Gurupları |
Ziyafet Bölümü ve Çalışma Yöntemi |
Ziyafet Çeşitleri, Masa Düzenleme, Oturma Şekli |
Özel Kuver ve Servisler |
Ordövr, Çorba, Salata, Etle, Balıklar, Flambeler, Tatlılar, Peynirler ve Meyve Servisi |
Stok Kontrolleri ve Stok Tamamlama |
Maliyet Kontrolü, Mal Sayımı |
İçecekler ve İçecek Servisi |
Alkolsüz, Hafif Alkollü ve Yüksek Alkollü İçkiler ve Servis Şekilleri |
Barlar ve Bar Araç Gereçleri |
Temel terimler, Araç Gereçler, Bar Çeşitleri |
Kokteyl İçecekler ve Süsleme Malzemeleri |
İçecek Çeşitleri, Süsleme Malzemeleri, Kokteyl Çeşitleri |
Kokteyl Hazırlama Teknikleri |
Bardakta, Mixing Glass'ta, Shaker veya Mixer, Blender'da Kokteyl Yapma |
Kokteyl Reçeteleri |
Alkollü Kokteyller, Alkolsüz Kokteyller |