22669

Otel İşletmeciliği


 







Turizm ve Otel İşletmeciliği eğitiminde uygulanacak program aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

 

Genel Turizm, Tip ve Şekilleri  
Ağırlama Endüstrisi; Kavramı, Yiyecek İçecek ve Konaklama İşletmeleri, Tipleri, Nitelikleri ve Sınıflandırılmaları
Modern Otel Organizasyonunda Ana Departmanlar ve Görevleri
Önbüro Organizasyonu, Bölümleri ve İşlevleri
Önbüronun diğer departmanlarla ilişkileri ve sorumlulukları
Misafir ilişkiler, misafir şikayetleri ve misafir sorunları ve çözüm önerileri
Pazarlama, halkla ilişkiler, satış, satış yerinde ve satıştan sonra hizmet
Misafir tipleri; nasıl davranılır
Olağanüstü durumlarda (yangın, sel, intihar, bomba ihbarı vb.) nasıl hareket edilir
Kat hizmetleri (housekeeping) organizasyonu, kademelendirilmesi, görevleri, sorumlulukları
Oda temizliği, yatak yapımı, banyo temizliği, çekyat ilave yatak yapımı
Genel alan görevlileri ve temizliği
Konaklama işletmelerinde yiyecek ve içecek bölümü görevleri, sorumlulukları ve yetkileri
Mutfak organizasyonu, öğünler ve bu öğünlerde verilebilecek yiyecek ve içecekler
Kahvaltı, brunch, öğle yemeği, akşam kahvaltısı, akşam yemeği ve gece yemeğinde verilen yiyecek ve içecekler
Servis alanları ve servis teknikleri
Mise en place, kuver açma ve masalar, masa örtüsü peçete vb malzemeler
İçecek ve içecek servisi
Barlar ve bar araç gereçleri
Kokteyl hazırlama teknikleri
Yönetim nedir, yönetim düzeyleri
Yöneticinin görevleri
Protokol ve nezaket kuralları